Vi håper at B-turneringer blir en slager blant alle de som ikke føler seg helt hjemme på Challenger enda, men som kanskje har blitt en anelse for rutinerte for Serie A. Vi skal ikke ekskludere spillere, men vi håper at de mest rutinerte spillerne tar hensyn til at vi prøver å skape en ny arena som i dag ikke finnes til de som fortsatt er litt ferske i sanda.

Oppsett

Kampoppsettet blir som vi har i miksturneringene, og påmelding blir lagvis. Kostnad er 200kr per lag (300 på ABOX), og vi har plass til 12 damelag og 12 herrelag per turnering. Du må være medlem i OSVB for å kunne delta (gjelder ikke på vinteren).

Hvem er det til for?

B-turneringer er for alle klubbens medlemmer, men er i hovedsak ment for de med liten til noe turneringserfaring. Typisk nivå 2-4 på treningsgruppene. Der nivået i Challenger til tider kan være høyt og virke litt skremmende, kommer vi til å jobbe aktivt for å holde de beste lagene borte fra B-turneringer (se retningslinjene under).

Det er vanskelig å lage absolutte kriterier for hvem som kan / ikke kan melde seg på. Vi kommer ikke til å sette noen poenggrense og det blir ikke seeding som normalt, men langt mer bruk av skjønn for å sikre et så morsomt og rettferdig turneringstilbud som mulig.

Noen generelle retningslinjer:

  1. Om et lag kommer på topp 3 plassering, får de ikke stille opp som lag igjen. Da må man bytte partner til neste gang. I sommer gjaldt dette bare for førsteplassering, problemet da var att mange finalelag byttet partnere med hverandre.

  2. Vi ønsker at typiske "Challenger-lag" holder seg unna denne turneringen, bortsett fra hvis de stiller med en langt svakere spiller (typisk nivå 1 som stiller med nivå 3/4).

  3. Hvis vi mener et lag som er påmeldt holder for høyt nivå forbeholder vi oss retten til å kansellere påmeldingen (og refundere pengene). Spør gjerne Kristiina hvis du eller dere er usikre :-)

  4. Fokus for B-turneringer er å gi en god opplevelse av det å stille til turnering for flere, slik at den på sikt kan bli et første springbrett videre til f.eks. Challenger, Masters, Open, etc. Derfor er ikke B-turneringen tenkt som en treningsarena for godt etablerte spillere på nivå 1-2 som stiller sammen.

Datoer og påmelding og avmelding

Påmelding åpner søndager kl. 18 før turneringsfredagene, på osvb.no. Hvis det er færre enn 6 lag påmeldt til en turnering vil den automatisk avlyses. Turneringen tar opp til 12 lag. Påmeldingsfrist er fredag kl. 12:00. Påmeldning er bindende, påmeldningsavgiften refunderes kun mot legeattest. Hvis èn spiller melder avbud anses hele laget som avmeldt.

Turneringsledere vil variere.

Premier

Det vil alltid bli premier til de tre beste lagene, men nøyaktig hva vil variere igjennom vinteren.

Har du ingen makker og er redd for å spørre noen du har lyst til å spille med? Dette er genomgående for alle nivåer, så prøv å utfordre deg selv på dette. Bli med på en Serie A og spør folk som er der - eller legg ut en post på Serie A-gruppen på Facebook! Disse er kanskje klubbens ivrigste spillere, som erfaringsmessig gjerne spiller så mye som mulig.

Sees i sanda!

Bli medlem