Sola varmer, snøen er borte og det kribler i sandvolleyballføttene til mange OSVB-medlemmer. Dette kan bare bety en ting - sommeren nærmer seg med stormskritt, og i den anledning ser vi fremover til treningene og turneringene som skal arrangeres i regi av Oslo Sandvolleyball klubb på Voldsløkka i år. Vi er for øyeblikket i full gang med å evaluere forrige sesong, og basert på tilbakemeldingene fra dere har vi bestemt oss for å fortsette med og forbedre opplegget fra i fjor.

Treningsgrupper 2019

Oppstarten av SPOND-påmeldingene vi startet i fjor var veldig vellykket, og er noe vi ønsker å bringe videre inn i denne sesongen. Det vil si at alle som ønsker treninger gjennom OSVB er nødt til å skaffe seg denne appen før sesongstart.
Med spond så vi en kraftig økning av drop-in påmeldinger, og dermed utfylling av øktene.
NB! Husk at alle må melde seg på alle treninger individuelt via spond så vi kan se hvor vi har ledig kapasitet

Nivå for treningsgrupper

Vi beholder samme nivåsystem som i fjor, noe som nå bør være et godt innført system for spillere som har trent med oss før. Her er en liten pekepin for nye medlemmer:
- Elite: Opp til landslagsnivå. Kun inviterte.
- Nivå 1: Aktive spillere på høyt nivå med svært god spilleforståelse og ballkontroll. Typisk midtre til øvre del av resultatlistene i NT. Ettersom vi ønsker at denne gruppa skal være noe mer fast i år, vil det gjennomføres en uttaksperiode på starten for å sikre at de som er påmeldt her holder riktig nivå.
- Nivå 2: Du bør ha god spilleforståelse, ballkontroll og flere sesongers erfaring fra sandvolleyball, inkludert erfaring fra turneringer. Typisk nedre del av resultatlistene i NT..
- Nivå 3: Du bør ha god ballkontroll og ha tidligere erfaring fra sandvolleyball. Dette betyr at du bør ha vært med minst to sesonger med organiserte treninger, og gjerne spilt noen sosialturneringer.
- Nivå 4: Passer for deg som har litt erfaring fra volleyball/sandvolleyball eller er helt nybegynner. Om du har liten eller ingen erfaring med å være med på organiserte sandvolleyballtreninger er dette stedet for deg. Om du har rikelig med erfaring fra innendørsvolleyball, men ingen fra sandvolleyball, anbefaler vi også at du melder deg på her. (Husk, ballen, underlaget, spillet og elementene er heeelt annerledes ute.

Vi håper alle tar en liten egenvurdering ut fra øktene vi hadde i fjor, og melder seg på nivået som passer for dere (og oss).
NB! Dersom vi er helt uenige i nivået du har valgt forbeholder vi oss retten til å gjøre endringer. Vi kan da ikke garantere at du får plass i en annen gruppe. Er du usikker på hvor du hører hjemme, spør oss på forhånd.

Treningstider og antall plasser

Se ukeplanen for tider

Treningstidene er nå oppdatert i tabellen under.

Dag og tidspunkt Gruppe (Nivå) Plasser totalt
Mandag - 17:00 - 18:30 D Elite, D1 og D2 48 plasser
Mandag - 18:30 - 20:00 D3 og D4 48 plasser
Mandag - 20:00 - 21:30 H1, H2 og H3 48 Plasser
Tirsdag - 17:00 - 18:30 H1 og H2 32 Plasser
Tirsdag - 18:30 - 20:00 H3 og H4 32 Plasser
Tirsdag - 20:00 - 21:30 D1, D2 og D3 48 Plasser

Treningsøktene

Øktene i år blir planlagt av hovedtrener, Jon Jørstad, med rom for justeringer ved behov av trenerne på banene. Dette gjør at alle spillere på et nivå får tilnærmet lik økt uansett hvilken bane de trener på. I løpet av sommeren vil vi kjøre økter basert på ulike deler av spillet i sykluser på ca. 4 uker. Etter syklusen er ferdig vil treningene gå mer i dybden på hvert tema i syklus 2.
Oppvarming til øktene vil bli standardisert, noe som gjør at vi har noen faste øvelser som er bygd for å forbedre viktige kvaliteter med mye repetisjon samtidig som vi får varmet opp til øvelsene i økten.
NB: Møt opp til trening i god tid - da får både du og resten av gruppa maksimalt utbytte.

Organisering av treningsgrupper

Basert på sesongevaluering fra 2018-sesongen, kommer vi i år til å gjøre noen endringer i hvordan vi organiserer treningsgruppene på Voldsløkka. Vi kommer til å fortsette med opplegget der det er mulig å bli sendt mellom de ulike nivåene på treningsgruppene fra økt til økt men vil kombinere det med noe mer forutsigbarhet. Det er også mulig å bli flyttet fra en treningsgruppe til en annen, etter dialog med hovedtrener.

Man møter opp til samme bane for hver treningsøkt med mindre man blir fortalt noe annet. Dette vil være banen tilhørende nivået man er påmeldt. Eventuell flyt mellom treningsgrupper vil skje underveis i treningen. Dette da vi så at det gikk med mye tid på å starte treningene i fjor. Med andre ord skal det være forutsigbart hvor man møter opp og starter treningen, men noe endringer i gruppen kan forekomme i løpet av økten.

Om du fortsatt er usikker på ditt nivå sammenlignet med gruppa du har meldt deg på etter en trening eller to, ta kontakt med trener eller hovedtrener.

Drop-in: Endringer i 2019

Etter at vi har tatt i bruk Spond og åpnet for Drop-in-påmeldinger, har vi sett kraftig økning av i bruken av dette. Dette er gledelig, da det gjør at vi alltid sikrer at treningene er så fulle som mulig. Vi kommer derfor til å fortsette med dette.

Vi har imidlertid også opplevd at drop-in fører med seg noen utfordringer. Vi ser blant annet at høy andel drop-in gjør at nivå og opplegg på hver enkelt økt blir noe uforutsigbart for både spillere og trenere fra uke til uke og vil i år forsøke å unngå det i så stor grad som mulig. Vi gjør derfor noen justeringer:

  • Tidligere år har prisen for drop-in vært tilnærmet lik som det å melde seg på faste treninger. Denne vil nå høynes noe slik at dette ikke fungerer som et fullgodt alternativ til å melde seg på en fast treningsgruppe
  • Ved drop-in vil man ikke nødvendigvis kunne forvente å spille med de spillerne man vanligvis spiller med, eller på et så høyt nivå som man ønsker. Dette da vi ved ledig kapasitet i treningsgrupper heller ønsker å gi «faste» fra treningsgrupper på lavere nivå, mulighet til å trene med gruppen over

Jobbe som trener?

Vil du jobbe på Voldsløkka i et fantastisk miljø med masse muligheter for sol, latter og god stemning? Da kan en jobb som sandvolleyballtrener være noe for deg. Jon leter for øyeblikket etter flinke trenere som ønsker å bidra til å skape bredde og øke kvaliteten på treningene til Oslo Sandvolleyball klubb. Treningene starter rundt midten av mai, og kjøres ut august. Ønske og mulighet til å være trener store deler av sommeren blir vektlagt. Høres dette spennende ut bør du sende en søknad til trening@osvb.no

Turneringer

Kristiina blir sjef for de ukentlige turneringene i år også, så her blir det fullt trøkk fra start! Fredager gjør vi plass til de gamle gode B-turneringene! Kampoppsettet blir som i miksturnering, og vi ønsker at dette blir en arena for alla de mellom Serie A og Challenger-nivå. Påmelding blir lagvis. Vi kommer tilbake med mer detaljer nærmere sesongen.

På onsdager blir det Challenger-turneringer med 16+16 lag, forhåpentligvis fra 15. Mai, og på torsdager blir det en herlig blanding av Mix og Serie A.

Helga 11.-13.Mai blir det (hvis snøen er borte) RT-Master på Voldsløkka, med OSVB som arrangør.

Norges største turnering, "NT Oslo Masters", spilles en uke tidligere enn normalt på grunn av "NM-veka". Hold av helga 14.-16. Juni og bli med videre på "Beach Uka 2019"! Den fortsetter på Oddanesand med treningscamp, Nevza og NT Open – book overnatting tidlig, folkens. Her blir det smekkfullt!

Dugnad

Som alle vet er OSVB en klubb drevet av ildsjeler og innsats fra medlemmene våre. For å få anlegget på Voldsløkka klar for sommerens festligheter er vi avhengig av en innsats fra dere spillere. Vi har i flere år hatt en gruppe med medlemmer som alltid stiller opp, men vi vil oppfordre flere til å sette av litt tid til en dugnad eller to nå før sesongen starter. Nøyaktig tidspunkt for dugnadene kommer etter årsmøtet. Medlemmer som gjorde en god dugnadsinnsats i 2018 vil få fortrinnsrett på treninger sommeren 2019, dette vil fortsette også i årene fremover.

Påmelding

For administrering og påmelding til treninger benytter OSVB Spond. Alle som ønsker treninger gjennom OSVB er nødt til å skaffe seg appen og opprette profil før sesongstart.

I tillegg må man være meldt inn i klubben og ha betalt medlemskontingent innen angitte frister. Dette gjøres via MinIdrett. Informasjon om påmelding ligger under "Treninger"

Bli medlem